Магистранти на ВСУ проведоха стаж в Република Турция

40 студенти от магистърските програми “Лидерство в глобална среда” и “Финансов и банков мениджмънт и маркетинг” проведоха стаж в Република Турция в средата на месец юни. В рамките на стажа магистрантите посетиха централата на управляващата в Турция партия, каймакамството на община Бозджаада, завода за вино “Талай”, ветрогенераторния парк “Бозджаада”, чифлик хотел “Чапраз” и Турската асоциация на екскурзоводите.
Участниците в стажанската програма се запознаха с перспективите пред икономическото развитие на Турция до 2023 година и причините за обособяването й като икономически лидер на Балканския полуостров.

Студентите изследваха и стратегическите турски летни дестинации, проведоха над 1200 анкети сред туристи и над 400 анкети сред представители на туристическия бизнес. Хотели от община Бозджаада изразиха желанието си да използват изследванията и анализите на студентите на ВСУ.

В срещи със заместник декана на Факултета по туризъм на Университета в Чанаккале – доц. д-р Окан Мерджан, ръководителят на групата доц. д-р Миглена Темелкова обсъди възможността Варненският свободен университет и Университета в Чанаккале да разменят студенти и преподаватели по програма Еразъм, да работят по съвместни проекти и да направят съвместна магистърска програма.

Author: Radost Georgieva

<a href="https://anabolnisteroidi.com" title="Hacked by Hassan Arbaoui