Национална кампания под надслов „Време е за ъпдейт“,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Европейската комисия обяви 2023 г. за Европейска година на уменията. Основната цел е през 2023 г. да бъде насърчена нагласата за преквалификация и повишаване на уменията, помагайки на хората да придобият правилните умения за по-качествени работни места.

По Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика ще бъде организирана Национална кампания под надслов „Време е за ъпдейт“, която ще бъде част от Европейската година на уменията. Кампанията ще включва различен вид активности, съобразени с хората, към които са насочени.

В едно бяхме сигурни – след Европейската година на младежта и в навечерието на Европейската година на уменията, най-добре е да дадем думата първо на младите хора, които да споделят от какви умения се нуждаят в първите си професионални стъпки, какво очакват работодателите от тях и защо е важно да продължаваме да учим през целия живот. Затова решихме да започнем разговора за уменията в импровизирано онлайн кафене, в което да срещнем гледните точки на работодателите, институциите и младежите.

Отправяме покана към Вас да се включите в Онлайн кафенето, което ще се проведе на 23 март (четвъртък) 2023 г. от 10:30 часа в платформата Zoom. За участие в срещата сме поканили представители на национални и регионални младежки организации, Студентски съвети и Кариерни центрове от университетите в цялата страна. Разчитаме на максимално широко участие от страна на младежите в България, затова Вашето активно участие в срещата ще бъде от голямо значение.

Моля да потвърдите участието си до 17 март 2023 г. на тел. 0897 053 881 или email Miglena.slavova@mlsp.government.bg

С УВАЖЕНИЕ,

Миглена Славова

Държавен експерт

Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“

Министерство на труда и социалната политика

Гр. София, ул. „Триадица“ №2

Тел.: 0897 053 881

ESF BG

Youtube

LinkedIn

Instagram